ABHB Trimsalon
Het beste adres voor uw hond, konijn, cavia of kat

Workshop Vachtverzorging 

 

De laatste tijd zien we steeds meer Boomers en Doodles in de trimsalon, er zijn verschillende soorten Boomers en Doodle's, waarvan momenteel de Labradoodle wel de bekenste is.

Het zijn ontzettend leuke honden die er ontzettend leuk uit zien met hun krul of fleece vacht.

Helaas komen de meeste eigenaren er te laat achter dat zo'n vacht wel veel onderhoud vergt en een goede borstel techniek.

Een goed onderhouden Boomer of Doodle kan in een leuk model worden geknipt, maar is de vacht teveel geklit is scheren helaas de enige optie.

U kunt u pup het beste zo snel mogelijk laten wennen aan het borstelen, wassen, knippen en föhnen

(zie puppy korting)

 

Waar bestaat de workshop uit:

Voor de workshop komt u eerst langs met uw hond zodat ik de staat van de vacht kan zien, daarna spreken we een datum af voor de workshop.

U neemt uw eigen hond dus mee naar de trimsalon en leert op de juiste manier de vacht te onderhouden met het juiste gereedschap.

Voor welke honden

Bv labradoodles, poedels, boomers, maltesers, voor iedereen die niet met een kortgeschoren hond over straat wil lopen, maar hem in een leuk model wil hebben.

Hoe en wat:

Opgave telefonisch

Na controle vooraf van de geschiktheid van de staat van de vacht wordt er een afspraak gemaakt.

U neemt uw eigen hond mee.

De hond wordt tijdens de workshop niet geheel getrimt, maar u leert hoe u de vacht het beste en gemakkelijkst kunt onderhouden met het juiste gereedschap.

Duur workshop +/-  2 uur tot 3 uur en een kleine hond +/- 1 -anderhalf uur

Kosten.

Incl materiaal, koffie met wat lekkers  € 75.00 (Grote hond)

Excl materiaal, wat lekkers bij de koffie incl klittenspray € 60.00

Incl matariaal, koffie met wat lekkers € 60.00 (kleine hond)

Excl matariaal en wat lekkers bij de koffie, incl klittenspray € 40.00

Het materiaal bestaat uit een goede borstel, kam en een flesje tangles away klittenspray met conditioner.

 

Advies:

De klant is koning, in dit geval is het de klant en zijn hond. Behalve trimmen van honden, kunt bij mij ook advies in winnen t.b.v. tentoonstellingen of vachtverzorging van uw hond. 

Sinds April 2002  fok ik ook zo nu en dan een nest Flatcoated Retrievers  en over dit ras  kan ik u ook veel tips geven over de voorbereiding van uw hond als hij/zij voor het eerst aan de hondententoonstelling deelt neemt. En natuurlijk kan ik uw Flatcoat "show klaar""  maken

 

Wanneer naar de Trimsalon?

In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de hondentrimsalon aan te raden, In mijn trimsalon werk ik uitsluitend op afspraak want alleen dan kan je de juiste zorg en behandeling aan de hond geven. Bij het maken van een afspraak bespreken we de gewenste behandeling . Na een bezoek aan mijn trimsalon vertrekt u met een schone, mooie en verzorgde hond. Ik geef uw hond alle tijd en aandacht die nodig zijn om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen en geef graag antwoordt op al uw vragen.

 

Blijft uw hond maar verharen?

En u borsteld hem elke dag?, dan is mogelijk de verharingscycles van de hond verstoort is, niet iedere vacht is gebaat bij een dagelijkse borstelbeurd. Neem voor meer informatie contact op.

 

Tips voor uw Bezoek

Laat voor uw bezoek de hond goed uit! en zorg dat hij indien het regent het liefst zo droog mogelijk binnen komt.

Als we alles hebben besproken, kunt u het beste het afscheid kort houden.

Bij het trimmen kan de baas niet bij zijn hond blijven. De meeste honden zijn opvallend rustig als de baas de trimsalon heeft verlaten en laten zich rustig behandelen en genieten van de aandacht die ze krijgen.

U kunt het afscheid het beste niet onnodig moeilijk maken door veel knuffelen, daar wordt de hond alleen maar onzeker van en uw hond is bij mij in goede handen!

De meeste honden vinden alle extra aandacht ook wel lekker en laten zich zodra het baasje uit zicht is rustig behandelen.

 

Ziekte/ medische problemen:

Is de hond konijn, cavia of kat ziek, meld dit dan vooraf en vertel ook evt medische problemen, loopsheid, vachtproblemen of bv kennelhoest. Is uw kat ziek of heeft hij een andere besmettelijke ziekte laat dat dan even weten. Ook als het een kater is die niet is "geholpen"

 

Hygiëne

Ik zorg ervoor, dat uw hond er altijd perfect eruitziet. Om het trimgereedschap goed te desinfecteren wordt er gebruik gemaakt van UV straling en natuurlijk wordt ook de salon regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd.  

 

Disclaimer

© I.Keizer-westra

UA-40274704-1